Leuke herfst en winter knutselopdrachten voor kinderen

Zodra de bladeren beginnen te vallen en de herfst aanbreekt, dan kan het soms lastig zijn om buiten te spelen. Het is echter een geweldig seizoen om kinderen bij allerlei knutselopdrachten te betrekken en creatief te zijn!

Fijne herfst knutselactiviteiten

De herfst is immers een fantastisch seizoen dat zoveel leuke activiteiten met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken en verzamelen van al die prachtige herfstbladeren in je tuin, op weg naar school of in het park of bos. Maak hier eventueel een plakboek van en probeer elk bladtype te identificeren. Ze zijn tevens perfect voor het maken van verfpatronen. Of voeg wat glitter aan je herfstblad kunst toe en maak er zo  prachtige glinsterende glitter blaadjes van!

Je kunt tevens heel bijzondere herfstmaskers of kronen van bladeren maken. Verzamel een verscheidenheid aan verschillende herfstbladeren en schik deze samen voordat ze op een kartonnen achterkant op hun plaats worden gelijmd. Bevestig een touwtje of elastiekje aan de achterkant of bevestig een klein takje aan de zijkant van het masker zodat je hand het vast kan houden.

Herfst en Sint Maarten knutselideeën

Of organiseer een Herfst of Sint Maarten knutselfeest en laat jouw kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes allemaal uitnodigen. Er zijn hier veel knutselopdrachten voor te bedenken, inclusief bijbehorende spelletjes om te spelen. Denk verder aan allerhande Halloween decoratie ideeën, of het maken van spooklolly’s met behulp van koffiefilters. Het vervaardigen van interessante Sint Maarten lampionnen vanuit een papieren zak is evenzo een leuke bezigheid. Vergeet hierbij ook uiteraard de bijbehorende lampjes op batterijen niet.

En heb je even geen inspiratie, dan kunnen kant-en-klaar knutselpakketten ook een uitkomst bieden. Plus vergeet uiteraard ook de bijbehorende feestmaaltijden niet om al die kleine “monsters” blij te houden!

Knutselen in de keuken kan soms ook een heel plezierige bezigheid zijn. Voor de wat oudere kinderen zou je dan aan een speciale pizzaparty kunnen denken. Iets wat vooral perfect is voor een slaapfeestje met hun vrienden. Dit kan een gebeurtenis zijn die een kind nog lang kan heugen.

Creatieve Sinterklaas en Kerst activiteiten

Iets later in het jaar is de Sinterklaas periode zeer zeker een onuitputtelijke bron van kinderlijke creativiteit. Je kunt per slot van rekening heel veel te gekke Sinterklaasknutsels maken! Denk hierbij niet alleen aan papieren maskers of pietenmutsen, maar tevens aan stoomboten van eierdozen of het paard van de Sint uit toiletrollen.

Heb je toevallig nog wat overgebleven papieren borden van een Halloween of Sinterklaas feestje? Hergebruik deze dan door ze heel kleurrijk in een imitatie kerstboom te transformeren. Het is ook mogelijk om van zo’n papieren bordje een kerstman gezicht te maken. Laat jouw kind een cirkelvorm voor het hoofd uitknippen en een driehoek voor de hoed. Lijm er vervolgens wattenbolletjes voor de baard en de bovenkant van de hoed op. Voeg vervolgens de ogen, neus en veel glitter toe!

Je zou ook een familie handafdruk kerstboom samen kunnen stellen, iets wat een heel leuke manier is om het hele gezin bij te betrekken. Trek ieders handen over op groen papier en knip deze uit. Schik ze in de vorm van een boom, met de kleinste handen bovenaan en de grootste onderaan.

Een huis gevuld met kunst en creativiteit

Kortom, de herfst en winter kunnen soms lastig voor een kind zijn om lang buiten te spelen. Maar zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het een fijne tijd om binnenshuis allerlei knutselopdrachten met kinderen te doen, zoals het creëren van bijzondere kerstdecoraties.

Nu je een idee van enkele eenvoudige knutsels voor kinderen hebt, zal jouw huis al vlot met veel kunst en creativiteit gevuld zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *