keuzegids; hoe kies je het beste kinderservies

Als het op kinderservies aankomt, zijn er zo veel verschillende opties op de markt dat het moeilijk kan zijn om te beslissen wat het beste is voor jouw kind. Daarom hebben we deze keuzegids samengesteld – om het proces een beetje gemakkelijker te maken! In deze gids bespreken we de verschillende soorten kinderservies en waar je op moet letten bij het maken van je keuze. Dus of je nu op zoek bent naar kinder borden, -kommen, -bekers of -bestek, lees verder voor enkele nuttige tips!

De verschillende soorten kinderservies

Er zijn een paar verschillende soorten kinderservies op de markt. Een optie is melamine servies, dat is gemaakt van een duurzaam plastic. Melamine is een populaire keuze voor kinderservies omdat het breukvast is en in de vaatwasser kan. Een andere optie is keramisch servies, dat iets kwetsbaarder is dan melamine, maar net zo leuk en stijlvol kan zijn. Keramische serviezen worden vaak met de hand beschilderd, waardoor elk stuk uniek is. Tot slot zijn er metalen serviezen, zoals roestvrij staal of titanium. Metalen servies is duurzaam en veilig voor kinderen, maar het kan duurder zijn dan andere materialen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van kinderservies

Er zijn een aantal dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van kinderservies. 

  • Je kind: houd rekening met de leeftijd en eetgewoonten van je kind. Als je kind een vieze eter is, zoek dan servies dat gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt ook borden met tussenschotten of kommen met zuignappen kopen om morsen te voorkomen. Voor oudere kinderen kun je kiezen voor servies met een volwassener ontwerp. 
  • Materiaal: een ander ding om in gedachten te houden is het materiaal van het servies. Zoals we al eerder zeiden, zijn er verschillende materialen zoals melamine, keramiek en metaal. Bedenk wat het meest duurzaam en veilig is voor uw kind. 
  • Budget: vergeet de prijs niet! Kinderservies kan variëren in prijs, afhankelijk van de materiaal en ontwerp, dus zorg ervoor dat je iets kiest dat binnen je budget past.
  • Veiligheid: je wil er zeker van zijn dat het servies dat je kiest veilig is voor je kind. Zoek naar BPA-vrije opties als je je zorgen maakt over giftige stoffen.
  • Ontwerp: tot slot wil je kinderservies kiezen dat zowel stijlvol als functioneel is. Zoek naar leuke ontwerpen of personaliseer het servies door het bijvoorbeeld zelf te beschilderen! Dan zal je kind meer geneigd zijn om de maaltijden leuk te vinden en braaf zijn bordje leeg te eten.

We hopen dat deze gids nuttig is geweest bij het kiezen van het beste kinderservies voor jouw gezin. Bedankt voor het lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *